Olej kokosowy – 200ml – Efavit

olej kokosowy efavit 200ml
18,00 zł
Wysyłka do 14 dni

Olej kokosowy Efavit to jedyny olej roslinny stały w temperaturze 20 stopni celsjusza. Skład jego zbliżony jest do tłuszczu kakaowego i w ustach szybko sie topi, sprawiając wrażenie chłodu. Ostatnie doniesienia naukowe wskazują, że olej kokosowy odżywia i wzmacnia mięśnie, szczególnie mięsień sercowy, nie obciążając wątroby.
Doskonale oczyszcza organizm z różnych toksyn rozpuszczalnych w tłuszczach. Olej kokosowy firmy Efavit, z surowców wysokiej jakości charakteryzuje się dobrymi walorami sensorycznymi.

Właściwości oleju kokosowego

  • Wzmacnia mięśnie oraz pracę serca
  • Wspomaga działąnie tarczycy
  • Nie obciąża trzustki
  • Wspomaga układ odpornościowy
  • Wzmacnia wątrobę
  • Działa przeciwbakteryjnie
  • Przeciwdziała osteoporozie
  • Łagodzi dolegliwości cukrzycowe
  • Wspomaga trawienie i wchłanianie pokarmu
  • Wspomaga gojenie ran
  • Zapobiega plamom starczym
  • Pomaga przy egzemach
  • Spowalnia powstawanie zmarszczek
  • Odżywia skórę
  • Wzmacnia włosy i działa przeciwłupieżowo
  • Świetnie nadaje się do stosowania przy masażach

Jego zalety i potwierdzone działanie

  • Pobudza przemianę materii wskazany jest szczególnie przy niedoczynności tarczycy
  • Obniża poziom złego cholesterolu i zapobiega osadzaniu się go w tętnicach
  • Szybko dostarcza energię
  • Wzmacnia mięśnie, w tym nasz najważniejszy sercowy


Zastosowanie

Proponujemy Państwu wypróbowanie tego oleju w gastronomi, nadaje się do pieczenia słodkiego pieczywa, jak również znakomicie sprawdza się jako dodatek do smażenia lub duszenia potrwa mięsnych.

Olej kokosowy Efavit jest zimnotłoczony, 100% naturalny, zimnotłoczony, niefiltrowany, nierafinowany, nieperfumowany, nieimportowany.

Palma kokosowa nazywana jest „drzewem życia”. Kokosy zawierają wiele składników odżywczych, a także leczniczych. Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z miąższu kokosa poprzez jego mechaniczne wyciśnięcie. Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze do +25°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec.

Cechą wyraźnie różniącą ten olej od pozostałych tłuszczów jest niższa kaloryczność. Kwasy tłuszczowe oleju kokosowego zbudowane są z łańcuchów średniej długości, co przekłada się na to, że tłuszcz jest zamieniany na energię, a nie – jak w przypadku długich łańcuchów nasyconych kwasów tłuszczowych – magazynowany w postaci złogów i niechcianych zapasów. Zatem spożywanie oleju kokosowego powoduje utratę zbędnych kilogramów.

Jest stosowany w przemyśle spożywczym. Z powodzeniem można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw. Nadaje się do deserów, sałatek, sosów i chleba. Znakomicie sprawdza się przy smażeniu potraw, ponieważ można go podgrzać do bardzo wysokiej temperatury; jest doskonały do smażenia warzyw, konsystencja masła natomiast powoduje, że świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa, a także idealnie zastępuje masło w pieczeniu.

Olej kokosowy znajduje również zastosowanie w kosmetyce jako krem, balsam, maseczka. Z powodzeniem możemy stosować go bezpośrednio na całe ciało, efektem są elastyczna skóra i błyszczące zdrowe włosy. Stosowany systematycznie spowalnia proces starzenia się skóry.

Przechowywanie: olej kokosowy należy przechowywać w temperaturze pokojowej, nie zaleca się przechowywania tego oleju w lodówce

Producent: Efavit
Opakowanie: 200ml

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.