Przepis na: Gnocchi z pesto i dodatkami

Prezentujemy dzisiaj, przepis na proste danie, które każdemu zawojuje jeśli nie serce, to przynajmniej kubki smakowe. Przepis na gnocchi prezentowaliśmy już w naszym portalu (po przepis można sięgnąć tutaj), podobnie jak pesto (ten przepis tutaj). Możecie także zaopatrzyć się w te produkty praktycznie każdym sklepie.

Co potrzebujemy jeszcze do przygotowania naszego dania?

Składniki: - gnocchi (ok. 500g) - 4 łyżeczki oliwy z oliwek - 4 ząbki czosnku - 4 łyżki pesto (zielone lub czerwone) - 10 suszonych pomidorów - kilkanaście kaparów - garść uprażonych pestek słonecznika - parmezan

Przygotowanie: Gnocchi gotujemy zgodnie ze wskazówkami (zawartymi na opakowaniu lub zgodnie z naszym przepisem). Na oliwie z oliwek chwilę podsmażamy czosnek - do momentu, aż zacznie pachnieć. Ważne, by czosnek nie zbrązowiał. Dodajemy ugotowane gnocchi na patelnię do oliwy i czosnku. Mieszamy z pesto oraz wrzucamy resztę dodatków - pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, kapary oraz pestki słonecznika. Całość dosłownie chwilę podsmażamy, aż wszystko się połączy i podgrzeje. Po wyjęciu dania na talerz, posypujemy wszystko pociętymi listkami bazylii oraz startym parmezanem. Na koniec można wszystko polać odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego!

Przepis znaleziony na odczarujgary.pl. Dziękujemy!

[gallery link="file" ids="1512,1513,1514"]