Przepis na: Gnocchi z pesto i dodatkami

gnocchi z pesto przepis

Prezentujemy dzisiaj, przepis na proste danie, które każdemu zawojuje jeśli nie serce, to przynajmniej kubki smakowe.
Przepis na gnocchi prezentowaliśmy już w naszym portalu (po przepis można sięgnąć tutaj), podobnie jak pesto (ten przepis tutaj). Możecie także zaopatrzyć się w te produkty praktycznie każdym sklepie.

Co potrzebujemy jeszcze do przygotowania naszego dania?

Składniki:
gnocchi (ok. 500g)
– 4 łyżeczki oliwy z oliwek
– 4 ząbki czosnku
– 4 łyżki pesto (zielone lub czerwone)
– 10 suszonych pomidorów
– kilkanaście kaparów
– garść uprażonych pestek słonecznika
– parmezan

Przygotowanie:
Gnocchi gotujemy zgodnie ze wskazówkami (zawartymi na opakowaniu lub zgodnie z naszym przepisem). Na oliwie z oliwek chwilę podsmażamy czosnek – do momentu, aż zacznie pachnieć. Ważne, by czosnek nie zbrązowiał.
Dodajemy ugotowane gnocchi na patelnię do oliwy i czosnku. Mieszamy z pesto oraz wrzucamy resztę dodatków – pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, kapary oraz pestki słonecznika. Całość dosłownie chwilę podsmażamy, aż wszystko się połączy i podgrzeje.
Po wyjęciu dania na talerz, posypujemy wszystko pociętymi listkami bazylii oraz startym parmezanem.
Na koniec można wszystko polać odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego!

Przepis znaleziony na odczarujgary.pl. Dziękujemy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.