Przepis na: Mleko orzechowe

mleko orzechowe

Mleko, które samo w sobie smakuje jak deser, które jest bajecznie proste w przygotowaniu i które zawiera w sobie całą moc składników odżywczych pochodzących z orzechów! Czy można chcieć więcej?mleko orzechowe

Składniki:
1 kubek orzechów (laskowe + włoskie)
4 kubki przegotowanej wody

Przygotowanie:
– Orzechy przekładamy do miski i zalewamy je przegotowaną wodą.
– Wszystko zostawiamy na 10-12 godzin, po czym wszystko miksujemy razem na gładko.
– Przeciskamy orzechy przez gazę.
– Mleko można posłodzić miodem do smaku.

Mleko przelewamy do butelek i w ten sposób przechowujemy w lodówce do 7 dni.

Przepis i zdjęcia zapożyczone ze strony: www.odczarujgary.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.